Trafik kazaları, günümüzde araç sayısındaki artışla beraber ciddi bir artış göstermiştir. Kazaların çoğunluğu özellikle bayram tatillerinde gerçekleşmektedir. Trafik kazaları maddi hasarlı, ölümlü ve yaralanmalı olarak sonuçlanabilir. Ülke geneline baktığımızda en yüksek kaza oranları; maddi hasarlı trafik kazalarıdır.
Maddi hasarlı bir trafik kazasında yapılması gerekenler öncelikli olarak, diğer araçların kazayı görebilecekleri şekilde güvenlik tedbirleri oluşturulmalıdır.
Akabinde kaza tespit tutanağı hazırlanmalıdır. Trafik Kazası Tespit Tutanağı yazımızdan ayrıntılı bilgiye ve gerekli şartlara ulaşabilirsiniz. Kaza tespit tutanağı doldulurken her iki aracın tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Eksik veya hatalı bilgilerinden dolayı hak kaybı yaşabilirsiniz.
Maddi hasarlı trafik kazalarında tazminat talebinde bulunmazsınız. Ancak kusur durumunuza göre aracın hasar onarım bedelini ve araç değer kaybını sigorta şirketinden talep edebilirsiniz. Ek olarak ikame araç bedeli dediğimiz tutarı ise kusurlu sürücüye bireysel dava açarak talep edebilirsiniz. Maddi hasarlı trafik kazalarından zamanaşımı 2 yıldır. Kaza anından itibaren 2 yıl içerisinde işlemlerin yapılması gerekmektedir.
Araç Değer Kaybı Danışmanı olarak bugüne kadar onlarca dosya üzerinde işlem yapılmıştır. Başta araç değer kayıpları olmak üzere trafik kazalarından kaynaklı olarak oluşan tüm dava sürecinizde sizlere anlaşmalı olduğumuz ekibimiz ile birlikte çalışarak en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Aracınızdaki değer kaybının hangi şartlarda oluştuğunu ve nasıl hesaplandığını Araç Değer Kaybı Nedir? Nasıl Hesaplanır? yazımızdan okuyabilirsiniz.