Makaleler Haberler

2019 Yılı Trafik Cezaları Ne Kadar?

2019 Yılı Trafik Cezaları Ne Kadar?

Araç Değer Kaybı başvuru formunu doldurarak araç değer kaybı işlemlerinizi tarafımız aracılığıyla hızlı bir şekilde masraf olmadan sağlayabilirsiniz.

2019 Yılı Trafik Cezaları Ne Kadar?Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde 2019 yılında uygulanacak olan idari para cezaları 26 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı. 2018 yılı cezalarına göre 2019 yılı cezalarında yaklaşık %23’lük bir artış görülmektedir. Sürücülerin artan enflasyonla birlikte yükselen para cezalarını ödememesi için, trafik kurallarına uyarak ve dikkatli bir şekilde araç kullanması gerekiyor.

Trafik cezalarına neden olan başlıca sebepler arasında alkollü araç kullanmak, araç takip mesafesini korumamak, hatalı sollamalar yapmak, emniyet kemeri kullanmamak bulunuyor. Kurallara uyulmadığında hem kendinin hem de yayanın hayatını tehlikeye attığından dolayı sürücüler trafik cezasıyla karşılaşıyor. Her iki tarafında can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla kurallara uymakta fayda var.

2019 yılındaki en düşük trafik idari para cezası 85 TL’den 108 TL’ye çıktı.

Yeni tarifeye göre başlıca para cezaları;

  • Emniyet kemeri kullanmamak 108 TL
  • Araç kullanırken cep telefonu kullanmak 235 TL
  • Muayenesiz aracı trafikte kullanmak 235 TL
  • Kırmızı ışıkta geçmek 235 TL Not: Kırmızı ışık kuralını son gerçekleşen olay tarihinden itibaren sayılmak şartıyla 1 yıl içinde ilk kez üç defa ihlal edenlerin 30 gün, ikinci kez üç defa ihlal edenlerin 45 gün, üçüncü veya daha fazla kez üç defa ihlal edenlerin 60 gün ehliyetlerine el konulacak.
  • Hız sınırlarında iki kademeli olan yaptırımlar 3 aşamalı oldu. Ceza tutarları %10-30 arası 235 TL, %30-50 arası 488 TL, %50 ve daha fazlası ise 1.002 TL. Not: Hız ihlali bir yılda 5 defa tekrar ederse, ehliyet 1 yıl süreyle alınacak ve 5 yıl içerisinde ikinci defa ehliyeti alınanların sürücü belgeleri iptal edilecek.
  • Trafikte yayaların geçiş önceliğine dikkat etmemek 488 TL
  • Kamyon ve tır gibi araçların şerit ihlali 488 TL
  • Abartı egzoz kullanmak 1.002 TL
  • Çakar lamba, siren ve benzeri ışıklı veya sesli cihaz kullanmak 1.002 TL
  • Trafiği kötü yönde etkileyecek şekilde kamyon ve tır gibi araçların sürekli şerit değiştirmesi veya ters yönde araç sürmesi 1.002 TL
  • Tescil belgesi ve plakası olmayan araçlarla yola çıkmak 1.002 TL
  • Hurdaya çıkan araçları trafikte kullanmak 2.018 TL
  • Makas atmak olarak bilinen spin ve drift gibi tehlikeli hareketleri yapmak 5.010 TL Not: 60 gün trafikten men edilecek.

Sürücüler, trafik idari para cezalarını 15 gün içerisinde ödediğinde %25 indirime hak kazanırlar. Her ay sonunda sonunda cezalara %5 oranında faiz uygulanır. Bundan dolayı trafik cezalarında indirimden faydalanmak için 15 gün içerisinde ödenmesi tavsiye edilmektedir.

Yukarıda belirtilen idari para cezaları tüm cezaları göstermemektedir. Ayrıntılı idari para cezalarını kontrol etmek için Karayolları Trafik Kanunu İle Getirilen Yeni Yaptırımlar‘a tıklayınız.

Çift taraflı bir trafik kazası sonucunda aracınızın uğramış olduğu araç değer kaybının tazmin edilebileceğini biliyor muydunuz? Araç değer kaybı nedir? başlıklı yazımızdan araç değer kaybının ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Araç Değer Kaybı Danışmanı olarak sizlere hizmet etmekten onur duyarız.

Yazar Hakkında

Değer Kaybı Danışmanı

Değer Kaybı Danışmanı, 10 yılı aşkın bir süredir araç değer kaybı konusunda uzmanlaşmış bir danışmanıdır. Kaza sonrası aracınızın ikinci el piyasa değerinde meydana gelen düşüşü telafi etmek için size yardımcı olabilir.

Değer Kaybı Danışmanı, sigortacılık alanındaki geniş deneyimine ve araç değer kaybı konusundaki uzmanlığına dayanarak, sizin için en iyi tazminat miktarını almanızı sağlayacaktır.

Bir Yorum Yap

Konuşmaya başla...
1
Merhaba, Araç Değer Kaybı Danışmanı olarak sizlere yardımcı olmaktan onur duyarız. Size nasıl yardımcı olabiliriz?