Makaleler

Araç Değer Kaybı İçin Noter Vekalet Örneği, Değer Kaybı Vekaletname Örneği

Araç Değer Kaybı Danışmanı -Örnek-Vekaletname

Araç Değer Kaybı başvuru formunu doldurarak araç değer kaybı işlemlerinizi tarafımız aracılığıyla hızlı bir şekilde masraf olmadan sağlayabilirsiniz.

Araç Değer Kaybı İçin Noter Vekalet Örneği, Değer Kaybı Vekaletname Örneği makalemizle sizlerleyiz. Araç değer kaybı, bir aracın kaza sonrasında ikinci el piyasa değerinde meydana gelen düşüştür. Bu düşüş, aracın hasar miktarı, aracın yaşı, aracın kilometresi gibi faktörlere göre değişebilir.

Araç değer kaybı tazminatı almak için, öncelikle aracınızın kazaya karışması gerekmektedir. Kazada kusurlu olan araç, karşı tarafın sigortası kapsamında olmalıdır.

Karşı tarafın sigortası kapsamında değer kaybı tazminatı almak için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Kazadan sonra, karşı tarafın sigorta şirketine başvurun.
  2. Sigorta şirketi, aracınızın hasarını tespit etmek için bir ekspertiz firması görevlendirecektir.
  3. Ekspertizin hazırladığı rapor doğrultusunda, sigorta şirketi değer kaybı tazminatını hesaplayacaktır.
  4. Değer kaybı tazminatı, hasar dosyanızı kapattıktan sonra tarafınıza ödenecektir.

Karşı tarafın sigortası kapsamında değer kaybı tazminatı almak için, noter vasıtasıyla vekalet vererek de işleminizi yaptırabilirsiniz. Noter vekaleti, karşı tarafın sigorta şirketi ile yapacağınız tüm işlemler için geçerli olacaktır.

Araç Değer Kaybı İçin Noter Vekalet Örneği

Aşağıda, araç değer kaybı için noter vekaleti örneği yer almaktadır:

T.C.

Noterliği

VEKALETNAME

**Ben, [Adı Soyadı], [T.C. Kimlik No] ile [Adres] adresinde ikamet etmekteyim.

**Kendimden dolayı, [Sigorta Şirketi Adı] nezdinde, [Araç Plaka No] plakalı aracımın kaza nedeniyle meydana gelen değer kaybı tazminatı talebim için, [Adı Soyadı], [T.C. Kimlik No] ile [Adres] adresinde ikamet eden vekil tayin ediyorum.

**Vekilim, yukarıda belirtilen aracımın kaza nedeniyle meydana gelen değer kaybı tazminatı talebimi takip etmek ve bu amaçla gerekli tüm işlemleri yapmak, karşı tarafın sigorta şirketi ile görüşmeler yapmak, sigorta şirketinden gelen belgeleri incelemek, eksper raporunu almak, değer kaybı tazminatını almak ve bu konudaki tüm işlemleri sonuçlandırmak için yetkilidir.

Bu vekalet, vekilimin [tarih] tarihinden itibaren geçerlidir.

[Adı Soyadı]

[T.C. Kimlik No]

[İmza]

[Tarih]

Noterlik Mührü

Noter

[Adı Soyadı]

[T.C. Kimlik No]

[İmza]

[Tarih]

Bu vekalet örneği, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kendi durumunuza uygun bir vekaletname hazırlamak için bir avukata danışmanız tavsiye edilir.

Değer Kaybı Vekaletname Nedir?

Vekaletname, bir bireyin kendisinin resmi kurumlarda bir başka birey tarafından temsil edilebilmesi için noter tarafından onaylanmış belgedir. Vekaletname çıkartmak için bireyin nüfus cüzdanı veya pasaportu ile birlikte herhangi bir notere giderek, öncelikli olarak vekaletnamenin hangi iş için kullanılacağını notere açıklaması gerekmektedir. Verilen bilgilerden sonra bireyin adına vekaletname düzenlenir.

Vekalet verilecek bireye ait ad ve soyad, T.C. kimlik numarası ve açık adres bilgisinin de notere verilmesi gerekmektedir. Bazı vekalet türleri için 2 adet fotoğraf istenebilmektedir. Vekalet verilecek kişinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir, aksi takdirde vekalet verilmez. Ancak 18 yaşından küçük bireyler için vekalet çıkartılacağı durumlarda ‘kendi adına asaleten küçük /mahcur adına velayeten/vesayeten ‘ ibaresinin bulunması gerekmektedir.

Vekaletname şirket için düzenlenecek ise notere gidildiğinde imza sirkülerinin de götürülmesi gerekmektedir. Şirket yetkilisi hem şirket için hem de kendisi için vekalet çıkarabilmektedir.

Yurtdışında yaşayan bireyler vekaletname verebilmek için Türk konsolosluklarına başvurması mümkündür. Aynı zamanda bulundukları ülkenin yetkili makamları tarafından hazırlanmış olan vekaletnamelerin de Türk konsolosluklarında onaylanması gerekmektedir. Bu işlemlere apostil/şerh denilmektedir. Apostil olmadan düzenlenmiş olan vekaletler Türkiye’de kabul görmeyebilmektedir.

Vekaletname çıkartırken notere ödeme yapılması gerekmektedir. Ödenecek olan tutar işleme bağlı olarak değişir ve ne kadar ödeneceği Noterler Birliği tarafından tarifeyle belirlenir. Yapacağınız işlemlere ait ödemeler hakkında bilgi almak için Noterler Birliği’nin web sitesindeki Tebliğler bölümünden ulaşabilirsiniz.

Noterden bir çok vekaletname alınabilmektedir. Bunlar bazıları;

  • Genel Vekaletname,
  • Alım-Satım İşlemleri için Vekaletname,
  • Veraset İşlemleri için Vekaletname,
  • Şirketler için Vekaletname,
  • Avukatlara Verilen Genel Dava Vekaletnamesi’dir.

Vekaletname verdiğiniz bireye verilecek yetkiler de vekaletnamenin türüne göre değişiklik göstermektedir.

Araç Değer Kaybı Danışmanı olarak trafik kazalarından kaynaklı olan davalar için genel dava vekaletnamesi talep edilmektedir. Noterden almış olduğunuz vekaleti bizlere ulaştırdığınızda kazanızla ilgili olarak ön araştırma yapılır ve araç değer kaybının tahsili için başvuru süreciniz başlar. Vekalet verilmeden araç değer kaybı, ikame araç bedeli, ticari kazanç kaybı dosyaları için herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Araç değer kaybı dava süreci ile ilgili  Araç Değer Kaybı Davası başlıklı yazımızı inceleyebilir  veya ekibimizın vekalet bilgileri için bizlere 0543 65 65 905 numaramızdan ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Değer Kaybı Danışmanı

Değer Kaybı Danışmanı, 10 yılı aşkın bir süredir araç değer kaybı konusunda uzmanlaşmış bir danışmanıdır. Kaza sonrası aracınızın ikinci el piyasa değerinde meydana gelen düşüşü telafi etmek için size yardımcı olabilir.

Değer Kaybı Danışmanı, sigortacılık alanındaki geniş deneyimine ve araç değer kaybı konusundaki uzmanlığına dayanarak, sizin için en iyi tazminat miktarını almanızı sağlayacaktır.

Bir Yorum Yap

Konuşmaya başla...
1
Merhaba, Araç Değer Kaybı Danışmanı olarak sizlere yardımcı olmaktan onur duyarız. Size nasıl yardımcı olabiliriz?