Makaleler

İkinci El Araç Alım ve Satımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

ikinci-el-arac-ankara-avukat

Araç Değer Kaybı başvuru formunu doldurarak araç değer kaybı işlemlerinizi tarafımız aracılığıyla hızlı bir şekilde masraf olmadan sağlayabilirsiniz.

ikinci-el-arac-ankara-avukatGünümüzde araç kullanımı her geçen gün artmaktadır. Araç sahipleri hem sıfır hem de ikinci el araç satın almayı tercih etmektedir. Sıfır araç alamayan bireylerin ilk tercihi ikinci el piyasalar olmaktadır. Bu da ikinci el piyasaların önemini artırmıştır. Ancak burada alım satım yaparken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Sıfır araç alımında da dikkat edilmesi gereken unsur bulunmaktadır. Aracı bayiden teslim almadan önce mutlaka bayinin servisine kontrol ettirilmeli, hatasız ve kusursuz olduğuna dair rapor alınmalıdır. Bu rapor ilerde karşınıza çıkabilecek olan fabrikadan kaynaklı kusur veya hasar durumlarında sizler için bir güvenlik tedbiri olacaktır.

İkinci el araç alımında ise dikkat edilmesi gereken çok fazla unsur bulunmaktadır. Piyasadaki mevcut araba sayısının ve araç satıcılarının sayısında artış olması satışlarda usulsüzlükler ve dolandırıcılıkların da artmasına sebep oldu. Araç aldıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız çok dikkatli olmalı ve gerekli kuralları sağlayan bir aracı tercih etmenizde fayda vardır.

Araçlarda yetkili servis tarafından bakımlı olan, sigortaları düzenli yaptırılmış, herhangi bir kazaya karışmamış ve her şeyi kayıtlı tutulanları tercih etmelisiniz. Belli başlı cümlelerle aracının iyi olduğunu, temiz veya az kullanıldığını ifade eden bireylere güvenmemenizi, aracın ilk sahibinden alım yapmanızı  ve ne olursa olsun kontrollerinizi sıkı bir şekilde yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Almayı düşündüğünüz aracı buldunuz, şimdi yapmanız gerekenleri sıralayalım:

Öncelikli olarak almayı plandığınız aracın kayıtlı kazalarını ve hasarlarını öğrenebilmek için tramer kaydı sorgulaması yapmanız gerekmektedir. Bununla ilgili olarak Tramer Nedir? Nasıl Sorgulanır? ve Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Tramer sonuçlarına göre aracınızda herhangi bir kusur veya kaza kaynaklı onarım olmadığı sonucunu aldığınızda işlem bitmeyecektir. Sonrasında mutlaka bir yetkili servise giderek aracın şasi numarasının ve motor numarasının ruhsatla eşleştiğinden, aracın model, renk ve plaka yönünden verilen bilgilerle aynı olduğundan emin olun. Yetkili servise gitmediğiniz takdirde mutlaka bir ekspertize gidip aracınızı muayene ettirin, rapor alın ve araç satışı gerçekleştirecek bireyin verdiği bilgilerle raporun uyuştuğundan emin olun.

Aracın daha önce bir kazaya karışmadığından veya pert olmadığından emin olmak için ruhsat tescil tarihi ile model yılının aynı olup olmadığını kontrol ediniz.

Tramer sorgulaması sonrası kazalı ve hasarlı olan araçlarda en az boya, en az bakım ve onarım gören araçlardan tercih etmeye özen gösteriniz.

ikinci-el-arac-alimi-ankara-avukatAraçta daha öncesinde ağır hasar mevcutsa ve kilometresi yüksek ise almayı tercih etmeyiniz. Çünkü aracı satın aldıktan sonra yaşayacağınız herhangi bir trafik kazasında yüksek kilometreden ve aynı hasarlı bölgelerden ikinci bir hasar olma durumunda değer kaybı alma hakkınızı kaybedebilmektesiniz. Konu ile ilgili olarak Araç Değer Kaybı Nedir? Nasıl Hesaplanır? yazımızdan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ek olarak piyasadaki araçların kilometrelerinin çok yüksek olduğu zamanlarda km’lerde düşürülmeler yapılmaktadır. Bu nedenle aracınızın iç ve dış kontrolünü yaptıktan sonra eğer çok yıpranmış bir görünümü varsa kilometresinin düşüklüğünden şüphe edebilirsiniz.

Tüm şartları en iyi şekilde sağlayan aracı almaya karar verdiğinizde şahıslarla yüz yüze görüşmeden aracın ödemesini yapmayınız. Kaparo ödemesi gereken durumlarda düşük tutarda bir ödeme yapmalısınız.

Satış işlemleri tamamlanmadan, geçici ruhsat tarafınıza verilmeden eft yapmamalı veya elden ödeme yapmamalısınız. Çek, senet veya taksit gibi bir ödeme yolu izlemeden ödemelerini nakit olarak gerçekleştiriniz. Ödemenizi noter dışında herhangi bir yerde yapmayınız.

Son olarak aracınızı aldıktan sonra yedek anahtarını, kullanım kılavuzunu tam ve eksiksiz teslim almalı, yedek anahtarın bulunmadığı durumlarda servise giderek anahtarlara verilen numaraların kontrolünü sağlatmalısınız.

Araç Değer Kaybı Danışmanı olarak bizler maddi hasarlı, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında sizlere danışmanlık hizmeti sağlamaktayız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi araç değer kaybı alımlarında dikkat etmeniz gereken konulardan bazıları; aracın kilometresi ve  bakım ve onarımıdır. Bize ulaşmak ve ayrıntılı bilgi almak için sağ üst köşede bulunan Araç Değer Kaybı Başvuru Formu’nu doldurabilir ya da 0543 65 65 905 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Değer Kaybı Danışmanı

Değer Kaybı Danışmanı, 10 yılı aşkın bir süredir araç değer kaybı konusunda uzmanlaşmış bir danışmanıdır. Kaza sonrası aracınızın ikinci el piyasa değerinde meydana gelen düşüşü telafi etmek için size yardımcı olabilir.

Değer Kaybı Danışmanı, sigortacılık alanındaki geniş deneyimine ve araç değer kaybı konusundaki uzmanlığına dayanarak, sizin için en iyi tazminat miktarını almanızı sağlayacaktır.

Bir Yorum Yap

Konuşmaya başla...
1
Merhaba, Araç Değer Kaybı Danışmanı olarak sizlere yardımcı olmaktan onur duyarız. Size nasıl yardımcı olabiliriz?